VOOR 16:00 BESTELD MORGEN GRATIS IN HUIS - MAAK NU JOUW EIGEN TELEFOONHOESJE!

Hoe beschermen telefoonhoesjes jouw telefoon nou eigenlijk?

Je telefoon is tegenwoordig een onmisbaar accessoire in ons dagelijks leven. We nemen hem overal mee naartoe en gebruiken hem constant. Het is dan ook belangrijk om je telefoon te beschermen tegen schade, zoals stoten en krassen. Een telefoonhoesje kan hierbij helpen. In deze blog bespreken we de verschillende soorten telefoonhoesjes en materialen die worden gebruikt, en hoe ze jouw telefoon beschermen tegen schade.

Soorten telefoonhoesjes

Er zijn verschillende soorten telefoonhoesjes op de markt die jouw telefoon kunnen beschermen. Hieronder bespreken we de meest voorkomende soorten.

  • Hardcase hoesjes: Dit zijn hoesjes gemaakt van hard plastic, die de achterkant en zijkanten van je telefoon beschermen. Deze hoesjes zijn lichtgewicht en sluiten naadloos aan op je telefoon.

  • Zachte hoesjes: Zachte hoesjes zijn gemaakt van flexibel materiaal, zoals siliconen. Deze hoesjes zijn lichtgewicht en bieden bescherming tegen krassen en stoten. Ze zijn ook vaak voorzien van extra grip, waardoor je telefoon minder snel uit je handen glijdt.

  • Portemonnee hoesjes: Deze hoesjes hebben naast de bescherming van je telefoon ook een portemonnee functie. Zo kun je bijvoorbeeld je pasjes en contant geld meenemen in het hoesje.

  • Folio hoesjes: Folio hoesjes zijn hoesjes die volledige bescherming bieden aan je telefoon, inclusief de voorkant. Deze hoesjes zijn vaak voorzien van extra functionaliteiten, zoals een standaard om je telefoon rechtop te zetten.

Materialen voor telefoonhoesjes

Bij het kiezen van een telefoonhoesje is het ook belangrijk om te kijken naar het materiaal waarvan het is gemaakt. Hieronder bespreken we de meest voorkomende materialen.

  • Siliconen: Zachte hoesjes zijn vaak gemaakt van siliconen. Dit materiaal is flexibel en biedt bescherming tegen krassen en stoten. Het heeft ook een anti-slip werking, waardoor je telefoon minder snel uit je handen glijdt.

  • Polycarbonaat: Dit is het materiaal dat vaak wordt gebruikt voor hardcase hoesjes. Het is een sterk en duurzaam materiaal dat je telefoon beschermt tegen krassen en stoten.

  • TPU: TPU is een mix van siliconen en polycarbonaat en wordt vaak gebruikt voor hoesjes die bescherming bieden aan de voorkant en zijkanten van de telefoon. Het biedt een goede bescherming en heeft een matte afwerking.

  • Leer: Leer wordt vaak gebruikt voor portemonnee hoesjes en folio hoesjes. Het is een duurzaam materiaal dat een stijlvolle uitstraling geeft aan je telefoon. Het biedt echter minder bescherming tegen stoten dan siliconen of polycarbonaat.

Conclusie

Een telefoonhoesje is een goede investering om je telefoon te beschermen tegen schade zoals krassen en stoten. Er zijn verschillende soorten telefoonhoesjes op de markt, waaronder hardcase hoesjes, zachte hoesjes, portemonnee hoesjes en folio hoesjes, elk met hun eigen voordelen. Bij het kiezen van een hoesje is het ook belangrijk om te kijken naar het materiaal waarvan het is gemaakt. Siliconen, polycarbonaat, TPU en leer zijn veelvoorkomende materialen. Elk materiaal biedt zijn eigen beschermingsniveau en esthetische kenmerken. Het is aan te raden om een hoesje te kiezen dat past bij jouw specifieke behoeften en stijl. Door de juiste bescherming te bieden aan je telefoon, kun je er zeker van zijn dat deze langer mee zal gaan en beter bestand is tegen het dagelijks gebruik.

Wat zoek je?

SCHRIJF JE IN VOOR

ONZE NIEUWSBRIEF

Meld je aan voor exclusieve updates, nieuwkomers en ontvang 15% korting!

Jouw winkelwagen